استانبول به دلیل داشتن جاذبه های تاریخی و امکانات تفریحی زیاد، باعث شده هر ساله میلیون ها توریست به آنجا سفر کند.
ولی هر کس که بخواهد با تور استانبول سفر کند،علاوه بر گذرنامه یا پاسپورت،باید ویزای آن کشور را هم تهیه کند.
ویزا در واقع مجوز ورود به کشور مربوطه است.
بعضی ها به اشتباه میگویند ترکیه چون کشور مرزی ایران است شهروندان ایرانی نیازی به ویزا برای رفتن به ترکیه ندارند. ولی اینطور نیست.ویزا گرفتن مراحل خودش را دارد ولی چون ویزای ترکیه بدلیل اینکه کشوری مرزی با ایران است و در مرز به ویزا مهر میزنند و نهایت چند دقیقه زمان میبرد، به همین علت میگویند ترکیه نیازی به ویزا ندارد.

اما برای سفر به استانبول باید ابتدا گدرنامه را تهیه کنید.
برای گذرنامه باید هزینه هایی پرداخت شود شامل
29300تومان برای خدمات پلیس+10 . هزینه ی پست
3750 تومان بابت عوارض شهرداری
1000تومان بابت شناسنامه
75000تومان برای خزانه داری استان برای تعرفه صدور گذرنامه.
بعد از گذرنامه نوبت ویزا میشود
بسته به هدفی که مسافران به استانبول دارند،دولت ترکیه برای آنها 3تا ویزا در نظر گرفته:
ویزای کاری:
این ویزا طبق قانون دولت ترکیه برای کارکنان وابسته و مستقل و موارد استثنائی اجازه ی کار مدت دار و نامحدود را در خاک این کشور میدهد.
مدت اعتبار این ویزا یک سال در شغل و محل کارِ مشخص،بوده؛بعد از آن میتوانند برای 3سال تمدید کنند و بعد از پایان 3 سال برای 6 سال میتوانند تمدید کنند. چنانچه فردی تمام این مراحل و سال هارا پشت سر بگذارد، میتواند مجوز کار دائم در هر نقطه ی این کشور را داشت باشد.
ویزای تحصیلی:
علاقه ی دانشجویان برای تحصیل در ترکیه هر ساله رو به افزایش بوده به همین دلیل درخواست ویزای تحصیلی ترکیه افزایش یافته.
برای گرفتن ویزای تحصیلی ابتدا باید در دانشگاهی در ترکیه بعد گذراندن مراحل مربوط به دانشگاه مثله آزمون ورودی،مصاحبه، پذیرش و ثبت نام، باید گواهی پذیرش به نمایندگی کشور ترکیه برای گرفتن ویزای تحصیلی ارائه نمود. این کار ها برای اعتبار یک ساله است هرچند که محصل به محض ورود با خاک کشور ترکیه به مدت یک ماه فرصت دارد تا به اداره ی امنیت مراجعه کرده و دفترچه ی اقامت را دریافت کند.
ویزای گردشگری:
ایران به دلیل اینکه شهر مرزی ترکیه است،شهروندانی به قصد گردش میخواهند به ترکیه سفر کنند اگر گذرنامه ی آنها حداقل 6ماه اعتبار دارد، میتوانند به مدت 90 روز بدون تحصیل و یا تجارت و کار در ترکیه، بدون ویزا سفر کنند.
البته ذکر این نکته الزامی ست که در صورتیکه با ویزای گردشگری اقدام به تحصیل،کار ویا تجارت را داشته باشید یا اقامت بیش از حد مجاز باشد،با شما برخورد خواهد شد.